Üzleti tippek

Vége a dobozos szoftvereknek?

A szűk költségvetési keretek között nem sok érv szól a dobozos szoftvercsomagok mellett, ha azok funkcióit önmagukban is megvásárolhatjuk, ráadásul tervezhető és kötelezettségektől mentes módon, havi díjas szolgáltatásként!

A szoftverszolgáltatások gyorsan bevezethetők, az értékesítési modell pedig jól követi a cégek méretének és igényeinek változását. Ezzel minden vállalkozás időt és pénzt takaríthat meg, ahogy a megoldások termelékenységnövelő hatása mellett értékes erőforrások szabadulnak fel. Az Office 365 például lehetővé teszi, hogy a dolgozók munkahelyükről, otthoni számítógépükről vagy telefonjukról egyaránt elérjék a Microsoft jól megszokott alkalmazásait. Bárhonnan hozzáférhetnek a levelezéshez, a dokumentumokhoz és más adatokhoz, csupán internetkapcsolatra és egy böngésző támogatott verziójára van szükségük.

A havi díjas megoldás nagy előnye a hagyományos szoftvercsomagokkal szemben, hogy az igénybe vevő vállalkozásnak nem kell törődnie a háttér-infrastruktúra biztosításával, a telepítéssel és a folyamatos frissítéssel.
Az Office 365 egyes csomagjaiban elérhetők a már jól ismert, helyi számítógépre telepített Office-alkalmazások, amelyek letöltése és licencelése azonban a hosztolt szolgáltatás keretei között történik. Mindez kiegészül a legújabb generációs kommunikációs és együttműködési szolgáltatások online verzióival (Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online és Microsoft Lync Online), amelyekhez csatlakozik majd a Microsoft Dynamics CRM 2011, a gyártó ügyfélkapcsolat-kezelő megoldása is.
A szoftverszolgáltatások igénybe vehetők a vállalkozások már meglévő hardvereszközein, használatuk és felügyeletük a lehető legegyszerűbb, ehhez pedig a szigorú biztonsági és ellenőrzési elvárásokat sem kell feladni.

Vége a dobozos szoftvereknek? 1

Az ipari és természeti katasztrófák, legújabban a japán földrengések kapcsán is bebizonyosodott: a szoftverszolgáltatásokat alkalmazó vállalkozások gyorsabban állíthatják helyre normál működésüket egy-egy incidens után. Az adatok biztonságához a Microsoft szigorú adatvédelmi szabályzata mellett az is hozzájárul, hogy azok többszörösen, akár más-más országban vannak elmentve. Az adatközpontok automatikus feladatátvétellel támogatott helyreállítási lehetőséggel működnek, így a szolgáltatásokat egy adatközpont teljes kiesése sem béníthatja meg.

Az elektronikus levelezést a legfrissebb, vírus- és levélszemét-ellenes megoldások védik, a szolgáltatások megbízhatóságát pedig anyagi felelősségvállalással megerősített, 99,9 százalékos rendelkezésre állási garancia fémjelzi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik