Üzleti tippek

Országzászló lesz a ZP és a Rio helyén

Megújíthatja a Zöld Pardon (ZP) és a Café del Rio közterület-használati engedélyét a XI. kerületi önkormányzat a képviselő-testület csütörtök este hozott határozata értelmében. Az engedély október végéig szól, akkor el kell bontaniuk az építményeket, melyek helyén országzászló épül.

Tekintettel arra, hogy mindkét társaság elfogadta és teljesítette az önkormányzat előírásait, Újbuda képviselő-testülete felhatalmazta az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására – közölte a döntés után Hoffmann Tamás kerületi polgármester.

A polgármester elmondta, hogy a képviselők döntése értelmében a szórakozóhelyeket üzemeltető társaságok megemelt, egyenként 22 millió forint bérleti díjat kell fizetniük a közterületek használatáért, továbbá egyenként 16 millió forintos hozzájárulást kell fizetniük a közrend és köztisztaság emelt szintű biztosításáért és a folyamatos zajszint-mérésért.

A szórakozóhelyek október 31-ig tarthatnak nyitva, majd kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a meglévő felépítmények bontása és a közterület parkosítása. A polgármester jelezte: a közterület rendezését követően az önkormányzat a területen országzászlót állít.

A ZP még a helyhatóság döntése előtt kinyitott és megkezdte a szezont.

A szórakozóhelyek és az önkormányzat konfliktusairól itt olvashat részletesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik