Üzleti tippek

Itthon is elérhető a Microsoft Office 365

A Microsoft bejelentette, hogy tesztjelleggel már Magyarországon is elérhető legújabb üzleti szoftverszolgáltatás-csomagja, az Office 365. A hagyományos alkalmazásokkal szemben a professzionális szoftverszolgáltatások fő előnyei között szerepel, hogy saját beruházás nélkül, pontosan kalkulálható havidíj ellenében, a szolgáltató szervereiről online módon (azaz hosztolt formában) lehet igénybe venni a vállalkozás működtetéséhez elengedhetetlen üzleti alkalmazásokat.
A szolgáltatás keretében a cég munkatársai bárhonnan – az otthoni számítógépről vagy akár okostelefonról is – biztonságosan elérhetik az alkalmazásokat és a dokumentumokat, miközben a háttérinfrastruktúra biztosítása, a telepítés és folyamatos frissítés nem hárul a cég IT részlegére.



A Microsoft Office 365 használatának előnyei - klikk a nyagyításhoz.



A Microsoft Office 365 használatának előnyei – klikk a nagyításhoz.


Az Office 365 egyetlen hosztolt szolgáltatáscsomagban egyesíti mindazon tudásunkat, amely a hatékony irodai munkavégzéshez kapcsolódik. Az Office 365-tel végre a sarki pékség is hozzáfér a nagyvállalati színvonalú programokhoz és szolgáltatásokhoz, egy multinacionális gyógyszeripari cég pedig könnyedén csökkentheti költségeit, és lépést tarthat a legújabb innovációkkal. Mindezek eredményeként a vállalkozók és üzletemberek az üzletmenetre összpontosíthatnak – hangsúlyozta a programcsomag bemutatása kapcsán Kurt DelBene, a Microsoft Office üzletágának vezetője.

A mostani bejelentés nem előzmény nélküli, hiszen a Microsoft eddig is kínált hosztolt szoftverszolgáltatást Business Productivity Online Suite (BPOS) néven, ám a névváltoztatás koncepcióváltást is takar. Az Office 365 elnevezésében is hangsúlyozni akarja, hogy a cég zászlóshajójának tekinthető irodai szoftvercsomag immár részét képezi a havi díjért elérhető terméknek.

Ingyenes próba

Az Office 365 a különböző cégméret és a dolgozók eltérő igényei alapján is testre szabható. A maximum 25 főt foglalkoztató kisvállalatoktól felhasználónként havi 5,25 EUR-t kérnek az üzleti szoftverszolgáltatásért, amely többek között webes Office-t, email-szinkronizálást és videokonferenciás lehetőséget tartalmaz. A Microsoft folyamatosan frissített szolgáltatáscsomagjának keretében összekapcsolva kínálja a Microsoft Office, a SharePoint Online, az Exchange Online és a Lync Online alkalmazásokat.

A magyar nyelven elérhető szoftverszolgáltatást bármelyik hazai vállalkozás ingyenesen kipróbálhatja a tesztidőszakban, ehhez mindössze a cikk alján található regisztrációs űrlapot kell kitöltenie. Most induló napi cikksorozatunkban a következő hetek során részletesen bemutatjuk az üzleti szoftverszolgáltatás-csomag használatának előnyeit, emellett az egyes alkalmazások funkcióit és felhasználási lehetőségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik