Üzleti tippek

Újra gázt talált a Mol Pakisztánban

Ismét gázt talált a Mol Pakisztánban, a Tolanj X-1 kutatófúrás vizsgálata sikeres eredményt hozott. A pakisztáni TAL Blokkban 2010. június 21-én megkezdett kutatófúrás során jelentős gáz- és olajbeáramlást észlelt a cég.

A mintegy 4800 méter mélyen található ún. Lumshiwal kőzetréteg felső 48 méterének vizsgálata során napi 462 ezer köbméter gáz (2900 hordó olajegyenérték) áramlott a kútba. A fúrás a mélyebben fekvő feltételezett szénhidrogén tárolórétegek vizsgálata érdekében tovább folytatódik.

Áldott Zoltán, a Mol-csoport Kutatás-Termelés ügyvezető igazgatója elmondta: “A sikeres teszteredmény az elmúlt időszakban a Mol-csoport által bejelentett felfedezések sorát folytatja, és igazolja a vállalat organikus kutatási projektekre alapozott upstream növekedési stratégiáját.”

Fehér János, a Mol Pakistan ügyvezető igazgatója szerint: “Ez az új felfedezés, amely már hatodik a TAL Blokkban, munkatársaim kemény munkájának és professzionalizmusának eredménye, és mutatja elkötelezettségünket Pakisztán energia kitettségének enyhítése iránt. A Mol Pakistan a Mol-csoport upstream vállalatainak egyik zászlóshajója. Üzleti sikereink mellett társadalmi felelősségvállalási projektjeink is bizonyítják elkötelezettségünket az ország iránt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik