Üzleti tippek

Több száz milliót követelnek az EMFESZ-től

Több száz millió forintos kártérítést követel a gázkereskedő EMFESZ Kft.-től jó híre csorbítása miatt Pomázi Csaba tulajdonos, valamint a nevével fémjelzett négy cég, a Dunacent Kft., az ENERGOTT Kft., az Alfa-Nova Kft., illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft.

A cégcsoport ezt december 27-én keltezett levelében jelezte Góczi Istvánnak, az EMFESZ ügyvezetőjének, és követeléséről tájékoztatta – többek között – Szalay Ferenc szolnoki polgármestert (Fidesz) is, aki a levelet kedden az MTI rendelkezésére bocsátotta.

A társaságcsoport levelében azt állítja, hogy az EMFESZ Kft. az elmúlt napokban több valótlan állítást tett közzé a magyar médiában. Ezek közül elsőként említik azt, hogy a társaságcsoport mintegy 3 milliárd forinttal tartozik az EMFESZ Kft.-nek. Példaként hozzák a december 24-én megjelent közleményt is, amelyben az áll, hogy “a DunaCent Kft. az E-ON Földgáz Trade Zrt.-vel közösen zavart kíván kelteni a földgázpiacon”.

A Góczi Istvánnak címzett levél tartalmazza: “nem érthető, hogy ez milyen érdekek mentén volna előnyös bármelyik megnevezett társaság számára, mindamellett (…) az ilyen kijelentések csak arra alkalmasak, hogy (…) a DunaCent Kft.-t és üzleti partnereit negatív színben tüntesse fel”.
A levél leszögezi, hogy a DunaCent Kft. és a megnevezett társaságok nem tartoznak az EMFESZ-nek, és a jelzett 3 milliárd forintos összeg – mint tartozás – soha nem állt fenn.

Egyben közlik, hogy az EMFESZ Kft. magatartása miatt a társaságcsoport cégeit megítélésük szerint nem vagyoni kár érte, és ennek a sérelemnek a “reparálására” a DunaCent Kft. 500 millió, az Alfa-Nova Kft. 400 millió, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. 400 millió, az ENERGOTT Kft. 500 millió forint kártérítést jelent be. Pomázi Csaba tulajdonos követelése 200 millió forint, aki a rosszhiszeműnek nevezett sajtóhadjárat és következményei miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezte a rendőrségen.

A levélben jelzik: amennyiben az EMFESZ Kft. a levél kézhezvételétől számított öt napon belül a kártérítés összegét nem fizeti meg, a cégek és a Pomázi Csaba a bírósághoz fordulnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik