Üzleti tippek

A láthatatlan magyar milliárdos

Rehus Ernő az egyik legjobban rejtőzködő milliárdos magyar üzletember. A Figyelő csütörtöki számában megkísérli bemutatni a leginkább buszcégekben „utazó” vállalkozó cégbirodalmát.

A buszos szakma jól ismeri, és milliárdos buszvállalkozónak tartja Rehus Ernő velencei üzletembert, aki azonban semmilyen tisztséget nem visz a hozzá sorolt cégekben. A Figyelő úgy tudja, hogy az elmúlt évtizedben több hazai és külföldi busztársaságot irányított a háttérből, ismerői ingatlan- és idegenforgalmi cégeket is tulajdonítanak neki, ám a társaságok tulajdonosi struktúrájában vagy menedzsmentjében soha nem bukkan fel.

A vállalkozót ugyan a Figyelő sem érte el, de környezetéből, egykori tárgyalópartnerei közül, illetve a buszos szakmából sokan segítették az újságírók munkáját. A hazai és külföldi nyilvános cégregiszterekben fellelhető adatok és háttérbeszélgetések nyomán érhető tetten Rehus Ernő székesfehérvári, pécsi és budapesti aktivitása, miképpen szlovák buszcégek is tartoztak a nevével fémjelzett csoport irányítása alá. Legújabban olyan, offshore szálakban végződő társaságok körül sejthető Rehusék megjelenése, amelyek az elmúlt években nagyon sikeresek voltak a Volán-társaságok járatkiszervezési tenderein.

Az új kormány hadat üzent a lenyomozhatatlan hátterű cégek megbízásának, és egyelőre szünetelteti a járatkiszervezési szerződéseket, de vajon valóban transzparenssé tehető-e a magyar közösségi közlekedés?

További részletek a Figyelő csütörtökön utcára kerülő számában olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik