Üzleti tippek

Újabb Audi-modellt gyártanak Győrben

Újabb modell, az RS3 Sportback gyártását kezdik meg a győri Audi-gyárban. A motor és az autó is itt készül, a kocsi pedig jövő tavasztól lesz kapható - közölte a cég.

Az A3-sorozat 2,5 literes, öthengeres, 250 kilowatt (340 lóerő) teljesítményű új darabja lesz – a TT Coupé, TT Roadster és A3 Cabriolet mellett – a negyedik Audi-modell, amelyet Győrben gyártanak. Az RS 3 gyártásához több mint 150 millió forintos beruházást valósítottak meg Győrben, melyet egyes gyártóberendezések átalakítására és logisztikai bővítésre fordítottak. A munkatársak egy speciális képzésen vettek részt Ingolstadtban annak érdekében, hogy előkészüljenek az új feladatokra – áll a közleményben.

Emlékeztetnek arra: a győri üzemben a járműgyártás az első Audi TT modelllel kezdődött 1998 tavaszán. Ezt követte 1999 őszén a TT Roadster. A TT karosszériájának gyártását és lakkozását Ingolstadtban végzik, a járművet pedig Győrben szerelik össze. 2007 novemberétől a TT-gyártósorán készül az Audi A3 Cabriolet is.

Jelenleg mintegy 700 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria járműgyárában. Az Audi a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházást valósít meg Győrben, mellyel a jelenleg működő motor- és járműgyártáson túlmenően teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti. 2013-tól évente 125 000 jármű hagyja majd el a gyártósorokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik