Üzleti tippek

Expóközpont épül Békéscsaba és Gyula között

Csaknem 700 millió forintos beruházással expóközpont épül a Békéscsaba és Gyula között található, a Békés Megyei Önkormányzat tulajdonában álló repülőtér közelében - közölte a megyei önkormányzat fejlesztésekért felelős alelnöke.

H. Kovács Judit elmondta: a magyar és román határmenti együttműködés keretében a megyei önkormányzat és partnerei, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a megyei vállalkozásfejlesztési közhasznú közalapítvány és az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara összesen 3,5 millió euró vissza nem térítendő támogatást nyert el uniós alapokból.

A magyar oldalon a fejlesztések mintegy 700 millió forintba kerülnek; a repülőtér területén egy majdnem 1300 négyzetméteres, multifunkcionális kiállítási csarnok, valamint egy száz főt befogadni képes tárgyalóterem épül. Aradon a már meglévő expóterület bővülhet egy konferenciaközponttal.
A két együttműködő partner vállalta a teljes, 4,17 millió eurós költség fennmaradó részének finanszírozását, így a beruházások legkésőbb 2012 nyarára elkészülhetnek.

H. Kovács Judit a sikeres pályázattal kapcsolatban kiemelte, hogy a repülőtérre tervezett expóközpont és a már működő aradi kiállítási centrum nem versenyezni fog egymással, hanem együttműködnek annak érdekében, hogy a térség kis- és középvállalkozásai a kölcsönös előnyök alapján új üzleti kapcsolatokat létesítsenek, ezzel is új munkahelyeket teremtsenek a határ két oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik