Üzleti tippek

Hernádi: a Mol nem tárgyal az oroszokkal

A Mol nem tárgyal a Szurgutnyeftegázzal a magyar cégben lévő 21 százalékos részesedéséről - közölte Hernádi Zsolt az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A Mol elnök-vezérigazgatója a sajtóban megjelent hírekre úgy reagált: a magyar és az orosz állam között folynak tárgyalások energetikai kérdésekről, ezeknek része az említett részvénycsomag.

Hernádi Zsolt úgy véli: stabilabb lenne a cég helyzete, ha a magyar állam beszállna a Szurgut helyett. Szerinte ez az állam számára is megnyugtató megoldás lenne, mert a Mol olyan, az egész régió számára fontos stratégiai eszközöket birtokol, amelyeknek nem szabadna ellenséges kézbe kerülniük. A Mol vezetője ugyanakkor hozzátette: a vállalat sikerének egyik titka a függetlensége volt, ezért azt sem tartaná jónak, ha bárki túlzott befolyást szerezne a Molban.

Az INA biztosan nem lehet alku tárgya a Szurgut Mol-részvényeivel kapcsolatban, a horvátországi olajcég irányításának megszerzése ugyanis Európán kívüli lehetőségeket biztosít a Mol számára – jelentette ki az elnök-vezérigazgató. Hernádió Zsolt utalt szíriai kitermelési lehetőségekre, de megemlítette az adriai lelőhelyeket is.

A válságadó esetleges meghosszabbításával kapcsolatban a Mol-vezér megismételte: az nagyon rossz üzenet lenne minden külföldi és magyar befektetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik