Üzleti tippek

MSZOSZ: a munkavállalókon csattanhat az új adó

A magánnyugdíj számlákra levont járulékok visszatartása az állami költségvetés stabilitása érdekében, 14 havi nyugdíjjárulékkal rövidíti meg a munkavállalókat a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) olyan kérdéseket sorol fel a közleményében, amelyekre választ vár a kormánytól – egyebek között arról, hogy mikor, miből, és milyen feltételekkel kapják vissza a munkavállalók a tőlük most “kölcsönvett” összeget.

Arra is választ várnak, hogy milyen tervek vannak az állami felosztó-kirovó nyugdíjrendszerbe való visszalépés könnyítése, a bárki számára megnyíló lehetőség érdekében.

A miniszterelnök által bejelentett, az extraprofit részbeni elvonását célzó intézkedések a távközlés, az energiaszektor, és a kereskedelmi láncok területén komoly hatással lehet a foglalkoztatásra, bérekre, a fogyasztói árakra – hangsúlyozzák. Ezért felteszik a kérdést: mit kíván tenni a kormányzat annak érdekében, hogy az intézkedés ne járhasson munkahelyek elvesztésével, a munkabérek befagyasztásával, vagy csökkentésével, és a fogyasztói árak elszabadulásával.

Ezekre a kérdésekre azonnali választ várnak, de legkésőbb az Országos Érdekegyeztető Tanács október 22-i ülésén – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik