Üzleti tippek

A Sanoma is segít az iszapár áldozatain

A Sanoma Budapest a legnagyobb elérésű hetilapjaival támogatja az otthonukat elvesztő kolontári és devecseri lakókat életük újrakezdésében.

A Story magazin az október 14-én megjelenő 41. lapszámának minden egyes eladott példánya után 5 forinttal segíti a bajba jutottakat. A Nők Lapja a 42. héten mozgósítja hűséges olvasóit, ekkor szintén minden megvásárolt Nők Lapja 5 forint adományt jelent a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak. Az akcióhoz csatlakozik a Meglepetés is: a női hetilap a 44. héten minden egyes eladott száma után szintén öt forinttal támogatja a rászorulókat.

A megmozdulás volumenét mutatja, hogy a Story és a Nők Lapja évek óta a két legnagyobb példányszámban értékesített hetilapok (Story: 243 875 aktívan vásárolt példányszám, Matesz Gyorsjelentés, 2010. II. negyedév; Nők Lapja: 239 275 aktívan vásárolt példányszám, Matesz Gyorsjelentés, 2010. II. negyedév), míg az október közepén éppen 15 éves Meglepetés azon kevés lapok egyike, amely a válság idején is meg tudta tartani példányszámát (Meglepetés: 96 088 aktívan vásárolt példányszám, Matesz Gyorsjelentés, 2010. II. negyedév), és tovább növelte olvasótáborát.

A három hetilap akciójának eredményeképp az adományt a Sanoma Budapest a Magyar Kármentő Alap számlájára utalja át, hogy ezzel is segítse, gyorsítsa a Kolontáron és Devecserben otthonaikat elvesztők életének újrakezdését.

A Sanoma Budapest online portfóliójában a Nők Lapja Café adománygyűjtése október 13-ig tartott. A szerkesztőség az akcióba hűséges olvasóközönségét is bevonta, hogy minél több adomány jusson el a rászorulóknak. Az adománygyűjtéshez csatlakozó vidéki és fővárosi lakosok eddig több mikrobusznyi tartós élelmiszert, ruhaneműt, takarót, tisztítószert, kartonozott ásványvizet ajánlottak fel a rászorulók megsegítésére. A felajánlásokat a Nők Lapja Café a Vezess.hu szerkesztősége által biztosított autókkal viszi el az érintett településekre.

(A FigyelőNet kiadója a Sanoma Budapest Zrt. – a szerk.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik