Üzleti tippek

Bővül a felsőzsolcai ipari park

Elodázhatatlanná vált az M30-as autópálya, a 3-as és a 37-es számú fő utak közvetlen közelében lévő felsőzsolcai ipari park bővítése, a csaknem félmilliárd forintos fejlesztés már megkezdődött, s várhatóan 2011 elején befejeződik.

Szász Csaba, az ipari parkot üzemeltető Felsőzsolcai Ipari Zóna Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: a 103 hektáros területből már csak 8 hektár infrastruktúrával ellátott beépíthető szabad rész maradt, ezért is fontos a további fejlesztés, miközben a gazdasági válság enyhülésével érezhetően megnőtt a befektetői kereslet a miskolci térség iránt is.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program 50 százalékos támogatásával megvalósuló 492 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően újabb 42 hektáros részen építik ki a teljes infrastruktúrát.

Az ügyvezető igazgató szerint a megnövekedett érdeklődés nemcsak az ipari park kedvező földrajzi elhelyezkedésének, a mérsékelt telekáraknak, hanem a környéken rendelkezésre álló, ipari termelési tapasztalattal rendelkező képzett munkaerőnek is köszönhető. Jelenleg 50 vállalkozás található az ipari parkban, amelyek csaknem 650 embernek biztosítanak munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik