Üzleti tippek

Vége lesz a cégalapítási ügyeskedéseknek

Feltett szándéka a kabinetnek, hogy fényt derít a vállakozásokat szánsékosan bedöntők üzelmeire, s véget vet a tartozásokba kergetett cégek visszaélésszerű kiürítésének - írja a Magyar Nemzet.

Divat hazánkban a tartozásokkal terhelt cégek szándékos eltüntetése, a gyanús ügyletekben szerzett vagyonok iparszerű átmentése – olvasható a napilapban. A kormány véget vetne a több száz milliárd forintot is eltüntető üzelmeknek; s ha kell, ehhez a jogszabályokat is módosítja. Az igazságügyi tárca az elkövetkező hónapokban a szakmai szervezetekkel együttműködve tekinti át a hazai cégviszonyokat – olvasható a Magyar Nemzetben.

Elemzők szerint akár több ezerre is tehető azoknak az “üzeltembereknek” a száma, akik abból tartják fenn magukat, hogy vállakozást hoznak létre, azzal adóságokat halmoznak fel, majd a követelések kifizetése előtt felszámolják a céget. A részben csalárd felszámolási láz miatt a közkasszát évente nagyjából háromszázmilliárd forint kár éri, míg a gazdasági élet veszteségei ennek többszörösére rúghatnak – olvasható a napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik