Üzleti tippek

A Mol üdvözölné a szerbiai piacnyitást

A Mol üdvözölné, ha Szerbiában a NIS szerb olajipari vállalat és a szerbiai kiskereskedők közötti szerződés lejártával az év végén megszűnne a NIS beszállítási monopóliuma, és a Szerbiában jelenlévő külföldi vállalatok is szállíthatnának benzint a szerbiai magán benzinkutaknak.

Az összesen nagyjából 500 benzinkutat üzemeltető kiskereskedőknél jelenleg beszállítási monopóliuma van a NIS-nek, de ez a szerződés az év végén lejár. A kiskereskedők – miután többszöri sürgetésük ellenére a NIS egyelőre nem fogadta el ajánlatukat – szerbiai lapértesülések szerint felvetették, hogy 2011. január 1-jétől más, Szerbiában jelenlévő cégektől, így a magyar Mol-tól vagy az osztrák OMV-től szereznék be az üzemanyagot.

A vállalat nem adott választ arra, a szerbiai kiskereskedők ténylegesen megkeresték-e már a Mol-t ebben az ügyben. Elképzelhető, hogy a kiskereskedők csak azért említették meg az OMV-t és a Mol-t lehetséges beszállítóként, hogy mielőbb válaszra bírják a NIS-t és az ügyben illetékes szerb minisztériumot.

A magyar cég hozzátette, jelenleg is ellátja számos partnerét dízel és LPG (autógáz) üzemanyaggal Szerbiában, és ha lesz erre lehetőség, benzint is értékesítenek ezen partnereknek, ami a Mol-nak jelentős növekedést jelentene Szerbiában. A Mol-nak jelenleg 33 benzinkútja van Szerbiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik