Üzleti tippek

Megállapodott a Malév a pilótákkal

Megállapodott a Malév menedzsmentje a légitársaság pilótáival, így nem lesz pilótasztrájk szerdától - közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője.

A Malév és a Hunalpa, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete a hétfő délután kiadott közös közleményben azt írta, hogy a szakmai csoportok jelenleg is dolgoznak a szöveg pontos megfogalmazásán.

A felek a megállapodás végső változatának aláírását szeptember 16., csütörtökön 16 órára tűzték ki.

A közlemény kiemeli, hogy a pilóta-szakszervezet valamennyi vitás kérdésről megállapodott a Malév vezetésével. A felek a munka- és pihenőidő szabályozásban olyan kompromisszumos megoldást találtak, ami összhangban van a Malév hosszú távú stratégiájával. A bér tekintetében pedig olyan megállapodás született, ami biztosítja a munkabékét.

A közös közlemény kiemeli: a megegyezés további lehetőséget és időt ad a vállalat és a munkavállalók viszonyát hosszú távon rendező kollektív szerződés megkötésére.

Ferenczi Zsolt, a Hunalpa szóvivője elmondta: a jövedelmeken nem változtatnak a szeptember elsejét megelőző állapothoz képest. A légitársaság menedzsmentje szeptember 1-jétől átlagosan 20 százalékkal csökkentette a pilóták jövedelmét, ezt visszavonják.

A munka- és pihenőidő kérdésében a korábbi tárgyalásokon már megállapodás közeli kompromisszumhoz tértek vissza – mondta a szóvivő, de részleteket nem közölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik