Üzleti tippek

Eladták a NeoFM 75 százalékos tulajdonrészét

Lezárult a NeoFM országos kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt. 75 százalékos tulajdonhányadának értékesítése - közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján az FM1 Zrt. tulajdonosa, az econet.hu Zrt.

A közlemény szerint a vételár teljesítésével augusztus 19-én a részesedés tulajdonjoga átszállt a vevő FM1 Friends Kft-re. Korábbi közleményük szerint a rádió reklámidejének kizárólagos értékesítési joga a műsorszolgáltatási jogosultság teljes időtartamára továbbra is az econet.hu többségi tulajdonában marad.

Az econet.hu augusztus elején közölte: döntött arról, hogy 5 millió forintról 705 millió forintra emeli a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. alaptőkéjét, amelynek 75 százalékos tulajdonát értékesíti.

Az országos kereskedelmi rádiót üzemeltető társaság vevője az FM1 Friends Kft., amelynek tulajdonosai magyar magánszemélyek: Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. korábbi vezérigazgatója (95 százalék) és Horváth László (5 százalék). Az FM1 Zrt. vezérigazgatói feladatait a jövőben Székely Gábor látja el.

Az econet.hu médiaportfólió értékesítési feladatait az EMG Sales House Kft. látja el, amelyet 74 százalékban az econet.hu tulajdonában álló EMG, míg 26 százalékban a szintén médiaérdekeltségekkel rendelkező Geomédia Zrt. tulajdonol. A kft. a Geomédia portfoliójának az értékesítési feladatait is ellátja. A két portfólió összevont értékesítése évente további csaknem 500 millió forinttal járulhat hozzá az econet árbevételéhez.

A Fővárosi Bíróság július 14-én hagyta helyben a januárban kihirdetett határozatát a Sláger Rádió kontra ORTT (Országos Rádió és Televízió Testület) FM1 perben. A bíróság állásfoglalása szerint az ORTT jogellenesen járt el, amikor nem zárta ki alaki érvénytelenség miatt az FM1 konzorcium pályázatát, hanem a pályázatát érdemben elbírálta, és vele szerződést kötött. A bíróság ugyanakkor elutasította a nyertes pályázóval megkötött műsorszolgáltatási szerződés semmisségének megállapítását, annak haladéktalan felmondását, illetve az eredeti állapot helyreállítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik