Üzleti tippek

Kecskeméti Mercedes: 2011-től próbaüzem

A csapadékos időjárás ellenére tervezett ütemben halad a kecskeméti Mercedes beruházás.

Szeptemberben a kecskeméti Mercedes gyár épületei szerkezetkész állapotban lesznek, év végéig pedig valamennyi berendezés a helyére kerül – mondta Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs vezetője.

A rendkívül csapadékos,szélsőséges időjárás ellenére is a tervezett ütemben halad az építkezés, a létesítmények kialakításán naponta átlagosan 500-900 szakember dolgozik, az épületek a terveknek megfelelően szeptemberben szerkezetkészek lesznek.

Ezt követően 2010 végéig a gyár összes berendezése is a helyére kerül. A 2011. év teljes egészében a próbaüzem jegyében zajlik majd – tette hozzá a kommunikációs vezető, aki jelezte: várhatóan 2012. első negyedévében indulhat meg “élesben” a termelés.

A kecskeméti gyárban a következő generációs kompakt Mercedes gépjárművek, az A- és B-osztályú gépkocsik utódmodelljeinek gyártása folyik majd. A gyár Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó németországi, rastatti központjával együttműködve állítja elő e járműveket. Négy új modellből kettő készül majd a magyarországi üzemben, ezek egyikének gyártása 2012 első felétől, míg a másik 2012. év végétől kezdődik – tájékoztatott Sztipichné Kozári Edina. Hozzátette: a gyár teljes létszáma akkorra eléri a 2.500 főt.

A toborzás az építkezéshez hasonlóan ugyancsak időarányosan halad, eddig közel félezer szakembert vett fel a társaság. A 450 hektáron felépülő kecskeméti gyár a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A Mercedes-Benz mintegy 800 millió eurót ruház be az új gyárba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik