Üzleti tippek

Egyre nyereségesebb a Sony

A Sony visszatért a nyereséges zónába az idei második negyedévben és egyúttal megemelte éves eredmény előrejelzését.

A szórakoztató elektronikai cikkeket gyártó konszern 25,7 milliárd jen (294 millió dollár, 225,4 millió euró) nyereséget ért el az első pénzügyi negyedévben, szemben a 37,1 milliárd jenes veszteséggel egy évvel korábban.

Az üzleti eredmény 67 milliárd jen lett az egy évvel korábbi 25,7 milliárd jen veszteség után. Az értékesítési árbevétel 3,8 százalékkal 1,66 ezer milliárd jenre emelkedett. A cég termékei iránt a feltörekvő térségekben nőtt meg a kereslet, ellentételezve a csökkenő belföldi és amerikai keresletet.

A Sony forgalma elég jónak bizonyult ahhoz, hogy ellentételezze a jen viszonylag erős árfolyamának hatását. A vállalat pénzügyi évének első negyedében a dollár 91 jenes, az euró 115,5 jenes átlagárfolyamot ért el. A pénzügyi év 2011 márciusági tartó hátralévő kilenc hónapjára 90 jenes dollár árfolyammal és 110 jenes euró árfolyammal számol.

A folyó pénzügyi évre a Sony 60 milliárd jen nyereséget jelez előre az eddigi 50 milliárd jen helyett 7,6 ezer milliárd jenes forgalom mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik