Üzleti tippek

Családi adózást javasol a Jobbik

A Jobbik családi adózás bevezetését javasolja a kormány által tervezett egykulcsos személyi jövedelemadózás helyett.

A Jobbik olyan családi adózási rendszert tartana elfogadhatónak, amely a három-, vagy akár a négygyermekes családok esetében az egész család számára adómentességet biztosítana – mondta Lenhardt Balázs, a párt országgyűlés képviselője. Egy ilyen, francia mintára bevezethető közteherviselés a jelenlegi tragikus demográfiai helyzet orvoslására is alkalmas lehet – tette hozzá.

A Jobbik szerint a társadalom legfontosabb egysége a család, ezért a gyermekeket vállalókat – vagyis a “társadalom és a magyar nemzet fennmaradását segítőket” – nagyobb kedvezmény illeti meg – fejtette ki a politikus.

A képviselő kiemelte továbbá, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó modellje egyenlő a “vegytiszta neoliberalizmussal, nem véletlenül volt ez az SZDSZ egyik fő követelése is korábban”, de elmondása alapján a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is minden vele szerződésbe lépő országnak ezt az adózási rendszert ajánlja.

A Jobbik ezért arra kéri a kormányt, hogy vizsgálja felül a társadalmi igazságosság helyett a “tőkefelhalmozódást, a tőkeképzést” segítő egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, és a magas jövedelműek kedvezményeit a családok kaphassák meg – húzta alá Lenhardt Balázs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik