Üzleti tippek

Lex Járaira gondol az MSZP

Az MSZP szerint a kormány különbséget akar tenni bank és bank, biztosító és biztosító között azzal, hogy módosítaná a banktörvény tervezetét, amellyel valakiket egyértelmű előnyben akar részesíteni.

Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője szerdán az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: nem tudnak másra, csak egy Lex Járaira gondolni. Hozzátette: a kormány a hangzatos jelszavak ellenére a saját oligarcháival nem kíván leszámolni. Az MSZP azt kéri a Fidesztől, hogy vonja vissza a módosító indítványt.

Az LMP korábbi közlése szerint ezzel a kormány a felrúgja a versenysemlegességet. Kiemelték, hogy sajtóértesülések szerint a javaslat mindössze néhány biztosítótársaságot érinthet, melyek közül az egyik feltűnően szoros kapcsolatban van a kormányzó Fidesszel.

A Rogán Antal (Fidesz) által benyújtott módosító indítvány úgy változtatna a bankadó törvényen, hogy az ne vonatkozzon a tevékenységi engedélyt első alkalommal 2007. június 1-jét követően megszerző biztosítókra és a nem jelentős biztosító egyesületekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik