Üzleti tippek

Oktatói szerepben folytatja a TV2 vezér

Pihenni szeretnék, tanítani fogok – vázolja rövid távú elképzeléseit a TV2 októberben távozó vezérigazgatója, Várdy Zoltán. Ha visszatérne a televíziósba, regionális pozícióban tudná elképzelni magát.

– 12 év televíziózás után hagyod ott a tévés piacot, mik az elképzeléseid a jövőről?
– Rövid távon, október 1-ig az utódom helyzetének megkönnyítésén dolgozom, elkészíttetem a 2011-es üzleti tervet és egy erős műsorstruktúrát.
– Ezt követően?
– Pihenni szeretnék. Az utóbbi években picit elfáradtam, a válságkezelés nagyon komoly kihívást jelentett. Az már eldőlt, hogy továbbra is tanítani fogok a Corvinus MBA képzésén.

– Elképzelhető-e hogy visszatérsz a televíziózásba?
– Ha visszatérnék regionális szintű pozícióban gondolkoznék, de jelenleg nincs erre vonatkozóan konkrét terv.
– Mire vagy a legbüszkébb, amit sikerült elérni?
– Vezérigazgatóságom alatt sokat fejlődött a TV2, igazi multinacionális vállalat lett belőle, amely letisztultan és hatékonyan működik. Ezt az is mutatja, hogy 600 ember helyett 380 is kiválóan ellátja a felmerülő feladatokat. Büszke vagyok arra is, hogy sikerült jól pozícionálni a csatornát. Gondolok itt olyan húzóműsorokra, mint a Megasztár, a Jóban Rosszban és a tavaly ősszel indult Bajnokok Ligája közvetítés.
– Mi az, amit másképp csinálnál?
– Ugyanazt tenném, mint eddig. A válság nagyon komoly lecke volt, ami kényszerpályára szorított bennünket, tettük, amit tenni kellett.
– Van-e olyan, amit nagyon szerettél volna elérni, de nem sikerült? Azt ígérted, hogy piacvezető lesz a TV2, de ez nem vált valóra.
– Vezérigazgatói kinevezésemkor azt tűztem ki célul, hogy 3 év múlva piacvezető lesz a csatorna. De ezzel a kijelentésemmel elsősorban egy vonzó lehetőséget akartam felvázolni a dolgozók számára, hogy lehetünk sokkal jobbak. Minderre azért volt szükség, mert amikor átvettem a TV2 irányítását komoly „ellaposodást” tapasztaltam.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik