Üzleti tippek

Új vezér a Synergon élén

Szeptembertől a Synergon Informatika Nyrt. vezérigazgatói posztján Lituaszki Róbert váltja a feladatkört jelenleg ellátó Lazarovits Márkot, aki a vezérigazgatói teendők átadását követően az igazgatótanács tagjaként továbbra is aktívan közreműködik a Synergon munkájában.

A társaság közleménye szerint Litauszki Róbert az elmúlt 15 évben több nemzetközi hátterű gazdasági társaság első számú vezetője volt, valamint a Pipelife Csoport stratégiáért és vállalatfejlesztési felelős alelnökeként tapasztalatokat szerzett a vállalatcsoport-szintű irányítás és folyamatszervezés területén is.

Az igazgatótanács az új vezérigazgatótól az operatív folyamatok fejlesztését, egy ütőképes, új üzleti irányok kiaknázására törekvő, növekedés-orientált vállalati stratégia kidolgozásának koordinálását és végrehajtását, a Synergon erőteljesebb piaci pozícionálását várja.

A társaság meggyőződése, hogy az új vezérigazgató vezetésével a vállalat fejlődése – a szakmai erősségek még eredményesebb kiaknázása révén – új lendületet vesz.

A Synergon Csoport 2010 első negyedévében 3,831 milliárd forint árbevétel mellett 78 millió forint üzemi eredményt ért el. A társaság a gyengébb árbevételi eredményt és a fedezetcsökkenést a működési költségek 22 százalékos mérséklésével ellensúlyozta.

“Vezérigazgatói tevékenységem első szakaszában azokra a jellemzően belső munkafolyamatokat érintő intézkedésekre fogok koncentrálni, amelyek kiemelten fontosak a vállalat növekedési stratégiájának megvalósítása szempontjából” – idézték a leendő vezérigazgatót a közleményben.

Litauszki Róbert a vezérigazgatói poszt átvételéig, az operatív munkaterv kidolgozása mellett, a Synergon igazgatótanácsának tagjaként a vállalat irányításában, kapcsolatépítési tevékenységében is reszt vesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik