Üzleti tippek

Maradona vetkőzik, ha nyernek

Meztelenül futkározna Buenos Aires utcáin Maradona, amennyiben az argentin csapat megnyeri az idei focivébét. A Pepsi szintén lemeztelenítené palackjait egy hétre.

Könnyelmű kijelentést tett Diego Maradona, az argentin futballcsapat szövetségi kapitánya egy rádióinterjúban. Az egykori futballklasszis örömében meztelenül futna végig Buenos Aires utcáin, ha övék lenne a vébé-győzelem.

A Pepsi csatlakozott a sportolóhoz, s bejelentette, hogy címke nélkül árusítja üdítőitalát Argentínában egy héten keresztül. A BBDO Argentina nyomtatott hirdetésben hívja fel a figyelmet a szokatlan lépésre. A plakáton egy „meztelen” flakon látható, amelynek nyakára egy kis kék táblát helyeztek el: „Ha az edző vetkőzik, akkor mi is, ígérjük!” felirattal.

Az ügynökség nem először alkalmaz rendhagyó megoldást a termék népszerűsítésére. Korábban Pecsi-re változtatták a Pepsi nevet, utalva a lakosság argentin akcentusára.

Maradona meghökkentő mutatványára nem biztos, hogy sor kerül. A Nielsen legfrissebb kutatása szerint az európai szurkolók 24 százaléka brazil győzelemre voksol, de sokan tippeltek a spanyol, valamint a német csapatra is, Argentina ellenben nem szerepel a tippek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik