Üzleti tippek

Brazil győzelmet vár a világ

A világ fociszurkolói a résztvevő 32 csapatból Brazíliát tartják a legesélyesebbnek a győzelemre. Ha Brazília esetleg nem nyerne, akkor is döntős lesz, riválisa Németország vagy Argentína lehet az Ipsos felmérése szerint.

A 2010-es világbajnokság kezdetére a Reuters Hírügynökség számára készített kutatás szerint a világ fociszurkolói a résztvevö 32 csapatból a Brazíliát tartják a legesélyesebbnek a győzelemre.

A felmérés május 12-21. között 24 országban készült , azok körében, akik valamilyen mértékben szurkolónak valották magukat, a 23 ország átlagában a lakosság 66 százaléka.

A győzelemre esélyesnek tartott országok sorrendje:
Brazília 31%, Argentína 9%, Spanyolország 8%, Németország 7%, Olaszország 6%, Anglia 4%, Franciaország 3%, Portugália 1%, Ausztrália 1%.

A második helyre várt országok sorrendje:
Brazília 14%, Németország 11%, Argentína 9%, Olaszország 8%, Spanyolország 8%, Anglia 7%,
Franciaorszag 6%.

A dél-afrikai szurkolók Brazíliát (24%) tartják legeselyésebbnek a döntőbe jutásra, rögtön utána viszont saját országukat (14%) várják a döntőbe, s egyben a második helyre. Ezt követi a sorban Olaszország (9%), Spanyolország (8%), Németország (8%), Franciaország (6%) és Anglia (5%).

Az Ipsos arról is felmérést készített a Reuters számára, mennyire tartják igazságosnak a mostani selejtező rendszert a rajongók. Az eredmény alapján tízből csak négy (37 százalék) szurkoló véli úgy, hogy a rendszer jó lenne. A focirajongók kétharmada tudja, hogy Dél-Afrika rendezi a világbajnokságot.

Tízből hat szurkoló (59 százalék) szerint az ország sikeres házigazdája lesz a 2010-es vébének, míg a helyiek 91 százaléka véli így. A dél-afrikaiak abszolút többsége (86 százalék) hiszi, hogy a játékosok és a nézők biztonságban lesznek az ott töltött idő alatt, míg a 23 ország átlagában ez az arány mindössze 46 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik