Üzleti tippek

Mégsem jönnek a kínai cégek hazánkba

Kezdetben kétezer vezető kínai cég Magyarországra településéről szóltak a hírek - a számok alapján azonban úgy tűnik, a kínai tőke máig nem települt hazánkba - olvasható a Magyar Nemzet szombati számában.

Kezdetben kétezer, később több száz vezető kínai cég betelepülésének ígéretével kecsegtetett az elműlt években a Miniszterelnöki Hivatal, amely azt ígérte: a gyümölcsöző gazdasági eredmények nyomán európai hídfőállássá válunk. A számok alapján azonban úgy tűnik, a kínai tőke máig nem települt Magyarországra – írja a Magyar Nemzet.

Legalább öt éve zajlanak kétoldalú tárgyalások arról, hogy Kína hazánkban építi ki az egész EU-t felölelő regionális központját, a távol-keleti üzletemberek nagykereskedelmi és információs bázisát. A főváros XV. kerületében lévő Asia Centerbe tervezett, mintegy 300 millió eurós beruházással megvalósuló China Brand Trade Center azonban a mai napig nem bővelkedik az elektronika, a gépipar és az építőipar területéről érkező bérlőkben – hívja fel a figyelmet a jelenlegi helyzetre a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik