Üzleti tippek

200 millió eurós hitel az OTP-nek

Az OTP Bank számára 200 millió euró (246 millió dollár) hitelt szervez több bank - közölték a szervezők csütörtökön. A Bloomberg honlapján megjelent hír szerint a kétéves lejáratú hitel általános finanszírozási célt szolgál az OTP-nél, utalnak arra is, hogy az OTP-nek most jár le egy 220 millió eurós egyéves hitele.

Az új kétéves hitelt, az Euribor bankközi kamatlábat 130 bázisponttal meghaladó kamattal kapja az OTP, ami valamivel kedvezőbb a lejáró hitelnél. A hitelt nyújtó konzorcium tagjai – a Credit Agricole CIB, Erste Group Bank AG, HSBC Holdings Plc, ING Groep NV, Intesa Sanpaolo SpA, Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG, Standard Chartered Plc és UniCredit SpA – még további bankok csatlakozását is várják.
Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese szerdán a bank gyorsjelentését ismertető sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: az OTP mintegy 4,6 milliárd eurós nettó likviditási tartalékkal rendelkezik.
Az OTP Bankcsoport a gyorsjelentés szerint az első negyedévben 42,4 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, ami több mint duplája az előző negyedévinek, 1 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedévinél, és meghaladta az elemzői várakozásokat. A konszolidált mérlegfőösszeg március végén 9.526,7 milliárd forintot tett ki, az egy évvel korábbihoz képest 6, az előző negyedévhez képest 2 százalékkal csökkent. Az OTP Csoport IFRS szerinti konszolidált tőkemegfelelési mutatója március végén 17,5 százalék volt, az OTP Bank egyedi mutatója pedig 17,6 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik