Üzleti tippek

Átveszi a Hírszerzőt a HVG

Új kézbe került a Hírszerző.hu. A lépéssel a HVG portfóliója tizenöt site-ra bővül.

A megállapodás értelmében június 1-től Gavra Gábor eddigi főszerkesztő irányításával, változatlan profillal folyik tovább a szerkesztőségi munka, a site menedzselési, marketing- és hirdetésszervezési tevékenységét a HVG cégcsoport végzi majd. Az üzlet a domainnév, az eszközök és a szerkesztők átvételére vonatkozik.

A Hírszerző profilja alapvetően nem változik, megfelelő előkészítés után beilleszkedik majd a HVG Online tartalomfejlesztési stratégiájába és értékesítési portfóliójába – közölte Dely Tamás, a HVG Online Zrt. vezérigazgatója.
Szabados Krisztián a számos pályázó közül azért választotta a HVG-t, mert – ahogy fogalmazott – “a HVG neve egyet jelent a független, minőségi újságírással, így a Hírszerző tovább viheti azt a szellemiséget, amelyet az elmúlt években következetesen képviselt”.

Szabados Krisztián azért döntött az eladás mellett, mert pénzügyi erőforrásait az általa vezetett Capital Group cégcsoport külföldi terjeszkedésére, a Riskandforecast.com weboldal fejlesztésére és Magyarország első SMR-honlapjának, a hirlabor.hu-nak a piaci bevezetésére kívánja fordítani.
A Hírszerző.hu 2005-ben indult, a Capital Group Zrt. cégcsoport tagjaként. Az auditált adatok alapján a Hírszerző látogatói jellemzően A és B ESOMAR-státuszú, 35-55 év közötti olvasók. A híroldal elsősorban bel- és gazdaságpolitikai témákkal foglalkozik.

A HVG Online Csoport folyamatosan bővülő portfóliója kiterjed az információközvetítés, az infotainment és az internetes piacterek területére is. A weboldalak üzemeltetése mellett magazinok kiadása és országos állásbörze szervezése is a cég profiljába tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik