Üzleti tippek

Szerződést bontanak a szegedi autópálya építőjével

Felbontják a Tisza M-43 konzorciummal kötött szerződést, mert nem fizet az alvállalkozóknak.

Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) felbontja a második szakasz kivitelezőjével, a Tisza M-43 konzorciummal kötött szerződést – közölte Fazakas Orsolya, cég kommunikációs vezetője.

A NIF Zrt. közleménye szerint azért döntöttek így, mert a konzorcium, illetve annak tagjai megsértették a hatályos szerződéses feltételek több pontját. A szerződött alvállalkozók a teljesítések egy részét további alvállalkozókra bízták. Így a konzorciummal nem közvetlenül szerződött cégek egy része a konzorciumi tag Szeviép Zrt. – és egyben a konzorciumvezető Sedesa S. A. alvállalkozója – csődje miatt nem jut hozzá az igazolt teljesítései ellenértékéhez.
A ki nem fizetett alvállalkozók csütörtök délben kezdték bontani az épülő M43-as autópálya töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában. Temesvári Zoltán, az alvállalkozókat képviselő ügyvéd a helyszínen emlékeztetett rá, az alvállalkozók azért kezdtek demonstrálni egy hete, mert az autópálya kivitelezésében résztvevő, április 26-án csődvédelmet kért Szeviép Zrt. mintegy 3 milliárd forinttal maradt adósa a cégeknek úgy, hogy a teljesítést elismerte, a számláikat befogadta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik