Üzleti tippek

Visszaesett a Magyar Telekom profitja

A Magyar Telekom Nyrt. nettó eredménye 16,4 milliárd forint volt az első negyedévben, ami 23,6 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál, a társaság bevétele 7,5 százalékkal 147,4 milliárd forintra mérséklődött 2009 azonos időszakához képest. Az elemzők 17,485 milliárd forint nettó profitot vártak.

A társaság a nyereség csökkenését alapvetően a bevételek, ezen belül a magas jövedelmezőségű hangalapú szolgáltatások visszaesésével magyarázza.

A szerdán közzétett konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elvek (ifrs) alapján készült gyorsjelentés szerint az első negyedévben a társaság kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 10,7 százalékkal, 57,7 milliárd forintra mérséklődött.

A közlemény idézi Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgatót, aki szerint a gazdasági visszaesés és az erős verseny 2010 első negyedévében is negatív hatással volt az üzleti teljesítményre. A társaság arra törekszik, hogy tovább erősítse piaci pozícióját, működési- és költséghatékonyságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik