Üzleti tippek

Fesztiváloznak az OTP kirakatai

Közös pályázatot hirdetett a Budapesti Tavaszi Fesztivál és az OTP Bank, egyes fővárosi kirakatainak kreatív berendezésére. A 40 pályázatból 26 valósult meg.

A tervezők különféle installációkkal mutatják be, hogy mit is jelent számukra a kultúratámogatás, a kultúra és a művészet fontossága, valamint a 30 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál története. A versenyre több mint 40 pályázat érkezett, amelyből később pedig 26 pályaművet valósítottak meg. Versenyen kívül készített 1-1 kirakatot a Budapesti Fesztiválzenekar, és az art1st grafikai stúdió.

A közönség sms-ben valamint online szavazhatott az alkotásokra. A két csatornán összesen 20 ezer szavazat érkezett. A pályázatokat a közönség mellett egy szakmai zsűri is értékelte. A nyertesek jutalma 200 ezer forint. A szakmai zsűri győztese a gandi project című installáció lett (tervezői: Szabó Andrea és Petrovits Gabriella), míg a közönségdíjat a Térkultúra című alkotás kapta (tervezők: Nikoletti Petra és Bertóty Eszter).

A szakmai zsűri tagjai között szerepeltek: Asbót Kristóf televíziós rendező, belsőépítész, Kovalik Balázs rendező, az Őszi Fesztivál művészeti vezetője, az Operaház művészeti igazgatója, Oroszy Anna képzőművész, tanár, valamint Zöldi Anna, kulturális/építészeti újságíró, és a Revizoronline kritikusa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik