Üzleti tippek

Díjeső az MTI-nél

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kapta Az év szóvivője díjat az MTI-től. Az év sajtós csapata a Nemzeti Sportszövetség kommunikációs stábja lett. Az idén először átadott, Az év sajtóbarát polgármestere díjat Rajnai Gábor, Oroszlány polgármestere vehette át a Magyar Távirati Iroda (MTI) Zrt. ügyfeleinek rendezett fogadáson.

Vince Mátyás, az MTI elnöke a nemzeti hírügynökség újságíróinak javaslatai alapján ismerte el azoknak a szakembereknek a teljesítményét, akik tavaly különösen sokat segítették az MTI munkáját, s ezen keresztül a magyar közvélemény tájékoztatását.

Az idén Beluzsárné Belicza Andrea főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdemelte ki “Az év szóvivője” elismerést lényegre törő, precíz, egyben gyors munkájáért, az újságírók, fotóriporterek érdekeit messzemenően figyelembe vevő tevékenységéért.

Az év sajtós csapata díj átadásakor Vince Mátyás kiemelte, hogy a Nemzeti Sportszövetség sajtócsapata – Bányász Árpád, Kaszala Claudia, Maczkó Márk, Molnár Mátyás, Vörös Nándor – elsősorban az olimpián kívüli sportágak híreivel látja el az MTI-t, de az ötkarikás játékok programján szereplő sportágak területén is lehet számítani a segítségükre.

Az idén először átadott, Az év sajtóbarát polgármestere díj kapcsán, amelyet Rajnai Gábor oroszlányi polgármester kapott, Vince Mátyás utalt arra, hogy az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) néven tavaly új szolgáltatást indított, amelynek lényege: minden hazai település polgármestere lehetőséget kap arra, hogy a szolgáltatás internetes honlapján ingyenesen és szerkesztői beavatkozás nélkül közleményeket tegyen közzé. Az új kommunikációs lehetőséggel a statisztikák szerint Oroszlány szocialista polgármestere élt a legjobban, szinte naponta szolgáltatott érdemi információt városa életéről, a helyi önkormányzat mások számára is érdekes döntéseiről.

Szóvivői tevékenysége alapján MTI-elnöki elismerésben részesült az ünnepségen Csont Csaba, az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője és szóvivője. Szintén elnöki elismerést kapott tavalyi munkájáért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sajtós csapata – Bernát Orsolya, Büky Dorottya Sára, Győri Krisztina, Kállai Orsolya, Oláh Ervinné, Salánki Csilla, Zicherman Zsolt.

A rendezvényen vette át az MTI Életműdíját Dankó Ádám szerkesztőségvezető, akinek irányítása alatt újságírók generációi tanulták meg a gazdasági újságírás alapjait, s aki az elmúlt több mint negyed évszázadban kiemelkedő teljesítményt nyújtott a gazdasági hírügynökségi újságírás területén.
Az MTI által létrehozott Az év szóvivője és Az év sajtós csapata elismerést első alkalommal 2000 februárjában adták át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik