Üzleti tippek

Tiltakozik a Pécsi Dohánygyár az MDF plakátja ellen

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Demokrata Fórum egyik új kampányplakátja olyan cigarettadobozokat ábrázol, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak a dohánygyár által gyártott és forgalmazott egyes termékekre, és így beazonosíthatóvá teszik azokat.

A Dávid Ibolya pártelnöknek címzett, és az MTI-hez eljuttatott levélben a kft. leszögezi, hogy nem járult hozzá az általa használt védjegyek, védjegy- illetve csomagolási elemek felhasználásához. Sajnálatosnak tartja továbbá, hogy sem a párt, sem a kampányt készítő kommunikációs ügynökség nem kereste meg a dohánygyárat ez ügyben.

A Pécsi Dohánygyár arra kéri az MDF-et, hogy kampánya során ne használja a hivatkozott elemeket, és hívja fel erre a kampányt készítő kommunikációs ügynökség figyelmét is, tekintettel a további felhasználás lehetséges jogi következményeire.

Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke az MTI megkeresésére annyit közölt: “az MDF kampányát jogászok is segítik, akik engedélyezték ezt a kampányt. Véleményem szerint a plakáton szereplő cigaretták és pártok között kizárólag egyetlen hasonlóság van: mindegyik tele van tömve dohánnyal”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik