Üzleti tippek

Rekordveszteség a Malévnál

A Népszabadság információi szerint a Malév tavaly minden eddiginél nagyobb mínuszt termelt: üzemi szinten 14 milliárdot, mérleg szerint 25 milliárdot is meghaladó lett a vesztesége, ami csaknem duplája az egy évvel korábbinak.

A lap kérdésére Kamarás Zoltán, a légitársaság igazgatóságának elnöke elmondta, hogy elszámolási késedelmek miatt egyelőre nem véglegesek az adatok, ám a 25 milliárd forint körüli mértéket megerősítette.

A Népszabadság úgy tudja, a tulajdonosok körében többen az elhibázott kereskedelmi politikát teszik felelőssé a hatalmas veszteségért, Kamarás Zoltán azonban úgy vélte, az egész ágazatot sújtó válság miatt ezt kijelenteni csak megfelelő elemzések után lehet.

A lap egy nemrég készült tanulmányra hivatkozva azt írja, hogy az államnak két év alatt 40-45 milliárd forintba kerülhet a Malév feltőkésítése és átalakítása. A cég jövőjét illetően azonban létkérdés az újraállamosítás uniós vizsgálatának kimenetele: ha az EU szabálytalan támogatásnak minősíti az állami tulajdonszerzést, az a Malév végét jelenti, hiszen akkor vissza kell fizetnie az állami apanázst – olvasható a Népszabadságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik