Üzleti tippek

Elnök lett Beck György a Vodafone-nál

2010 áprilisától elnök-vezérigazgatóként vezeti tovább a Vodafone magyarországi leányvállalatát dr. Beck György, akit a Vodafone Group kért fel a Vodafone Magyarország Zrt. Igazgatóságának elnöki pozíciójának betöltésére.

Dr. Beck Györgyöt 2007 januárjában nevezték ki vezérigazgatónak a Vodafone-hoz. Az első időszakban a vállalat reorganizációja és imidzsének megváltoztatása volt az elsődleges feladata. Nevéhez köthető a Huawei együttműködés kialakítása. Ez idő alatt egyéb regionális és globális pályázókkal folytatott versenyben sikerült Magyarországra hozni a Vodafone pénzügyi szolgáltató központját (Vodafone Operációs Központ Magyarország Zrt., VOCH). 2009-ben újabb jelentős beruházásnak nyitott kaput Miskolcon. Így került ide a Vodafone új Regionális Ügyfélszolgálati Központja. Ő írta alá a Vodafone négyéves főtámogatói szerződését a Magyar Vízilabda Szövetséggel is.

Beck vezetése alatt egyre nagyobb hangsúlyt kapott a vállalatnál a mobilinternet. Így ebben a szegmensben a Vodafone sokkal nagyobb piaci részesedést könyvelhet el, mint a mobil távközlésben általában. 2009-ben csak a Vodafone tudta növelni teljes, illetve aktív ügyfélszámát, miközben a teljes magyar mobilpiac 432,000-el csökkent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik