Üzleti tippek

Bayer lehet az új megakiadó vezére

Információink szerint Bayer József lehet a Ringier és az Axel Springer egyesülése után felálló új megakiadó vezére. Sőt, úgy tudjuk, hogy az Axel Springerben 7 százalékos tulajdonrésszel bíró ügyvezető várhatóan megtartja tulajdonrészét.

Ez azt is jelenti, hogy Magyarországon három tulajdonossal alakulna meg az új kiadó. Szerettük volna megkérdezni Bayer Józsefet, a vezető azonban ezúttal is elzárkózott a nyilatkozattól.

Bayer József immár 21 éve irányítja az AS magyar érdekeltségeit. A vállalkozás kezdetben egy műsorújsággal (TVR-Hét) és egy folyóirattal (Lakáskultúra) indult, ma 109 kiadványuk van. A kiterjedt sajtóbirodalom többek közt 9 megyei napilapot jegyez, kiadja a Vasárnap Reggelt, tucatnyi magazint és a Világgazdaságot. Továbbá 46 weboldalt működtetnek. Két saját nyomdájuk van és 9 megyei terjesztési hálózatuk.

Az Axel Springer Magyarország és az Axel Springer Budapest összesített árbevétele 2008 meghaladta a 20 milliárd forintot.

Bayer József annak ellenére, hogy egy sajtóbirodalom élén áll, kifejezetten keveset szerepel a médiában. A legvagyonosabb magyarokat rangsoroló listákból is általában kimarad, noha sokak szerint a milliárdosok közt a helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik