Üzleti tippek

A Time Warner vezet az MGM-licitben

A Time Warner, a világ legnagyobb szórakoztatóipari társasága áll az élen a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) megszerzéséért zajló versenyben - jelentette a Reuters a több mint 4000 játékfilm jogaival rendelkező filmstúdió ügyeit ismerő forrásokra hivatkozva.

Az eladósodott hollywoodi stúdióra 1,2-1,5 milliárd dollár közötti ajánlatok érkeztek a Warnertől, a Lions Gate Entertainment filmstúdiótól és Leonard Blavatnik ukrán származású amerikai milliárdos Access Industries nevű társaságától. A Reuters jelentése szerint a 3,7 milliárd dolláros adósságtömeget görgető MGM jóval nagyobb, legkevesebb 2 milliárd dolláros vételi ajánlatokra számított.

Az MGM átvételére a sikertelen első forduló után most másodszor lehetett pályázni. A hivatalos ajánlattételi határidő pénteken járt le, de végül informálisan meghosszabbították, mert a Time Warnertől nem érkezett ajánlat – mondták a hírügynökség forrásai. A Reuters szerint a Warner 1,5 milliárd dollár körüli összegért, készpénzért vásárolná meg a stúdiót.

Az MGM-nél vannak egyebek között a James Bond filmek jogai, és a Gyűrük ura trilógiát rendező Peter Jackson következő, produceri munkájához, A hobbit című kétrészes filmhez kapcsolódó jogok fele. A társaság értékesítését tavaly novemberben határozták el a tulajdonosok, köztük a Sony, miután kiderült, hogy a cég nem tudja rendben törleszteni adósságának évi 250 millió dollárt kitevő kamatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik