Üzleti tippek

Beperlik az LMP-t a Balatonring miatt

Kártérítési pereket indítanak a Balatonring befektetői, függetlenül attól, hogy megépül-e a pálya; perbe fogják a Lehet Más a Politika (LMP) pártot is a tudatos lejárató kampányuk miatt - nyilatkozta a Népszabadság szerdán megjelent számában Kovács Bence János, a Grupo Milton tulajdonosa a befektetők álláspontját ismertetve.

Kovács Bence János a lapnak azt mondta: elfogadhatatlannak tartják a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) érvelését a “váratlan jogi kockázatokról”, és a kormány által tavaly novemberben garantált “visszavonhatatlan hitelígérvény” semmissé nyilvánításáról.

A Népszabadság az index.hu internetes portálra hivatkozva emlékeztet arra, hogy a Grupo Milton tulajdonosát, Kovács Bence Jánost 1995-ben jogerősen másfél évi – két év felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték Magyarországon csalás, magán- és közokirat-hamisítás miatt.

A lapnak Kovács Bence János azt mondta, hogy vállalja a múltját, de szerinte a kilencvenes években lezárult ügynek nem lehet köze egy 2009-ben indult projekthez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik