Üzleti tippek

Ellátóközpontot nyit a Huawei Komáromban és Pécsett

A telekommunikációs berendezés-szállító kínai Huawei a sikeres tesztüzemet követően 2010-ben megnyitja Pécsett és Komáromban összeszerelő és logisztikai központját, ami a tervek szerint 2011-ben 1,5 milliárd dollár értékű terméket és szolgáltatás állít elő.

Takács Zoltán, a Huawei Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az egy éves tesztüzemet követően a központok Európát, Oroszországot és Észak-Kelet-Afrikát szolgálják majd ki. Az anyavállalathoz tartozó két központban jelenleg 280 alkalmazott dolgozik, de a sikeres tesztet követően, idővel 700-ra nő a számuk.

A Vodafone Magyarország által rendezett eseményen bejelentették azt is, hogy a magyar mobilcég piacra dobja azt a berendezést, ami megoszthatóvá teszi az internetet, s így egyszerre több számítógépen is elérhető lesz a világháló egy kapcsolattal.

Beck György, a cég vezérigazgatója elmondta, a Vodafone a magyar piacon egy év alatt kétszeresére növelte az aktív mobilinternezői előfizetői számát, s most 187 ezer ilyen ügyfele van. Év végére a számuk a tervek szerint eléri a 250 ezret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik