Üzleti tippek

Egyre több embert vesz föl a kecskeméti Mercedes

A tervezett 2500 új munkahelyből már több mint 70 létrejött a kecskeméti Mercedesnél.

Eddig több mint 70 magyar dolgozót vett fel különböző területekre a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a technikai hátterű szakemberek toborzását felgyorsítja a társaság – közölte Sztipichné Kozári Edina PR vezető Kecskeméten.

Sztipichné Kozári Edina elmondta: tavaly megteremtették a magyar dolgozók felvételének és képzésének alapjait. Azok a szakemberek, akiket az idén vesznek fel, fontos funkciót töltenek majd be a gyártásban részt vevő dolgozók képzésében és irányításában.

Az MBMH dolgozóit a magyarországi alapképzés után a német gyárakban, valamint a kecskeméti képzőközpontban készítik fel a későbbi feladatokra.

Az MBMH feladata a kecskeméti új Mercedes-Benz gyár felépítése és működtetése, amely 2012-től a rastatti gyárral együttműködve fog termelni. Itt a jelenlegi A- és B-osztály utódainak 2 modelljét gyártják majd. A Daimler AG itteni beruházásának teljes összege mintegy 800 millió euró, a gyár 2500 új munkahelyet teremt a teljes kiépítettség elérésekor, a gyártási kapacitás 100.000 gépkocsi felett lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik