Üzleti tippek

Egészségügyi cégre csapott le a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal 100 millió forintra büntette a Free Choice Kft.-t tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt - közölte a hivatal hétfőn. A megbírságolt cég diszkriminatívnak tartja a döntést, ezért jogorvoslathoz folyamodik.

A Free Choice Kft. a határozat kapcsán jogorvoslati kérelemmel él, és jogi szakértők bevonásával képviseli érdekeit – közölte a cég az MTI-vel. A cég szerint a 100 millió forintos bírság indokolatlanul nagy és akár végleg tönkreteheti a vállalkozást.

A Versenyhatóság szerint a társaság 2008. októberében és novemberében valótlanul állította, hogy készítménye gyógyhatású 2008. szeptember 1. és 2008. december 31. között pedig annak ellenére is forgalmazta termékét, hogy annak hatósági engedélyét visszavonták – közölte . A cég továbbá 2008. októberében és novemberében valótlanul állította, hogy terméke alkalmas testi és lelki sérülések kezelésére, ezért tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A GVH vizsgálata többek között megállapította, hogy a Free Choice Kft. több termékének a forgalmazását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) betiltotta, de azokat a vállalkozás mégis forgalmazta – olvasható a közleményben.

A versenyhivatal súlyosbító körülményként értékelte, hogy a jelentős forgalmat lebonyolító Free Choice Kft. jogsértő magatartása különösen sérülékeny fogyasztói csoportot érintett.

A GVH a 100 millió forintos bírság kiszabásán túl arra kötelezte a Free Choice Kft-t, hogy internetes honlapja nyitó oldalán, valamint üzleteiben a bejáraton és az eladói pultnál jól láthatóan, fél éven át tegye közzé a Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra vonatkozó megállapításait – közölte a GVH.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik