Üzleti tippek

15 éves a Metro hírújság

15 éves a Metro hírújságot kiadó napilapcsoport: az ingyenes lap 1995. február 13-án Stockholmban jelent meg először, mára 19 országban napi 23 milliós olvasótábora van. Magyarországon 1998 óta van jelen.

A Metro mára 19 országban, napi 23 milliós olvasótáborral rendelkezik, az újság világszerte 500 újságíróval dolgozik – olvasható a cég közleményében. A Metrónak hétköznap 70 kiadása jelenik meg Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint Ázsia 100 nagyvárosában, különböző nevekkel.

Magyarországon 2008 augusztusa óta Metropol néven jelenik meg az ingyenes újság. A budapesti kiadású lap 1998. szeptember 7-én jelent meg először, 160 ezres példányszámmal, majd 2001-ben vált országos napilappá, ettől kezdve és jelenleg is Budapesten és 18 nagyvárosban összesen 300-340 ezer példányban jelenik meg.

A svéd Metro Stockholm már az első években a város második legnagyobb lapjává nőtte ki magát, és már ekkor profitot termelt, tíz évvel később pedig a Guinness világrekordok között már mint a világ legelterjedtebb újságja szerepelt. A lap számos, rangos nemzetközi Marketing & Média Magazin díjban részesült, illetve a tavalyi Festival of Media Awards versenyen az év újságja díjat is elnyerte.

Napjainkra az ingyenes napilapok gyakorlatilag az öt kontinens minden nagyvárosában megtalálhatók, miközben példányszámuk több mint a duplájára nőtt az elmúlt öt év alatt. Európában minden ötödik lap ingyenes, világszerte pedig naponta 37 millió példány kerül forgalomba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik