Üzleti tippek

MTV-megszorítás – tiltakozó szakszervezet

Tiltakozik a Sajtószakszervezet az MTV-t ért forráselvonás miatt.

A Sajtószakszervezet szerdán közzétett állásfoglalása szerint súlyos következményekkel jár a közszolgálatiság, a tájékoztatás, a társadalom önszerveződése és demokratikus működése egészére az a döntés, amellyel az Országgyűlés jelentős összeget vont el a Magyar Televíziótól.

A szakszervezet szerint a megvonás nemcsak a közszolgálati kötelezettségek teljesítését teszi lehetetlenné a Magyar Televízió számára, hanem csökkenti a szakmai-minőségi munka esélyét is, és fokozza a közszolgálatban dolgozó médiaszakemberek kiszolgáltatottságát, amit sem politikai vita, sem üzleti megfontolás nem eredményezhet.

Felszólították az MTV menedzsmentjét, hogy tegyen meg mindent a televízió pozícióinak javítása érdekében, az intézmény működőképességét pedig ne a dolgozók rovására akarja megőrizni.

A Sajtószakszervezet felszólított minden politikai erőt, a kérdésben illetékes szervet és szervezetet, hogy teremtsék meg a közszolgálati intézmények kormányoktól, politikai beavatkozástól független, normatív finanszírozását és adják vissza a társadalomnak a közszolgálati médiát.

Tiltakozását fejezte a Sajtószakszervezet a közszolgálat bármilyen jellegű korlátozása, ez esetben a finanszírozás megvonása általi ellehetetlenítése ellen. Véleményük szerint ugyanis a közszolgálati médiumok hatékony és zavarmentes működése előfeltétele a polgárok szabadságjogai teljesülésének, ezáltal a demokrácia megvalósulásának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik