Üzleti tippek

Kedveli a szlenget a McDonald’s

Márkanévként akarja bejegyeztetni a McDonald’s az étteremhálózatra használt brit szleng elnevezést, a Maccy D’s-t. A köznyelv több közismert márka esetében is szívesen él a szleng használatával.

Mivel évek óta Maccy D’s-ként emlegetik a McDonald’s hálózatot a szigetországban, így a lánc a szabadalmi hivatalhoz fordult, hogy bejegyeztesse a nevet. Nem ők az egyetlen hálózat, beemelné a szlenget akár reklámjaiba is. A Kentucky Fried Chicken már hosszú ideje használja a rövidebb KFC-t, a Burger King pedig a BK-t. Az év elején a Pizza Hut is megpróbálkozott hasonlóval, a pizzalánc saját maga kreált rövidebb nevet a The Hut-ot akarta meghonosíttatni, több kevesebb sikerrel.

A világ legnagyobb gyorsétterem hálózatánál sem ez az első példa, hogy beemelnék a szlenget akár hirdetéseikbe is. 2003-ban jelent meg a lánc „I’m lovin’ it” szlogenjével.

Több márka is akad, amelynek több elnevezése is él a köztudatban az angol nyelvterületeken. Néhány a legismertebbek közül:
BMW – Beemer, Caddilac – Caddy, Facebook – Stalkbook, Heineken – Heinie, Jack Daniels – JD, Microsoft – Billysoft, Rolex – Rolly, EasyJet – Squeezy-Jet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik