Üzleti tippek

Nézetlenek a kvízműsorok

A kereskedelmi televíziók mostanában nem tudnak kiugróan jó nézettséget elérni a vetélkedőikkel. Gyengélkedik az Áll az alku, már a Legyen Ön is Milliomos sem dübörög. A Széf pedig nem olyan népszerű, mint amilyen a Vacsoracsata volt.

Mintha a nézőket a mostanában látható kvízműsorok kevésbé hoznák lázba. Indulása után évekig óriási sikerrel futott a Legyen Ön is Milliomos, az Áll az alku egy időben még a Barátok köztöt is meg tudta verni. Rendkívül népszerű volt az RTL Klubon a Pókerarc első szériája, de jól indult a Széf is.

Ehhez képest a TV2-n, a Tények után látható Áll az alku őszi debütálása döcögősre sikeredett, az elmúlt három hétben – ha nem is sokkal, de – mindig a TV2 átlaga alatt maradt a közönségaránya. Az elmúlt héten a vetélkedő átlagban 20 százalékos közönségarányt ért el (azaz az éppen akkor tévéző 18-49 évesek közül ennyien nézték), miközben a csatorna hétköznap estéinek átlaga 22 százalék volt.

Korábban a Vágó István által vezetett Párbaj egy fokkal ennél is gyengébben szerepelt, a kvízshow az utolsó hetében csak 16,7 százalékos közönségarányt ért el, a műsor egyértelmű bukás volt.

Milliomos és vígjáték

Az RTL Klubon a Vacsoracsatát a múlt héten a Széf című vetélkedő váltotta, Sebestyén Balázs műsora heti átlagban 32,3 százalékos közönségarányt ért el. Az RTL Klub hétköznap estéinek átlaga eközben 31,1 százalék volt, azaz a műsor átlag felett hozott. Ugyanakkor a korábbi hetekben ebben a sávban szereplő Vacsoracsata című főzős műsor ennél jobb eredményt ért el.

A Széf legutóbb tavasszal volt műsoron, április végén küldte pihenni az RTL Klub, amikor a TV2 által adott Mr. és Mrs. című produkció már komolyan megszorongatta.

A múlt héten sem hozott kiemelkedő közönségarányt a Fábry Sándor-féle Legyen Ön is Milliomos. A műsort az éppen tévézők 26,6 százaléka nézte, ami RTL-es viszonylatban nem jó eredmény, ráadásul a TV2-n ugyanekkor adott amerikai vígjáték gyakorlatilag ugyanezt a közönségarányt érte el, nézőszám alapján pedig meg is verte a Milliomost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik