Üzleti tippek

Nem Csányi kacsint ki a Neo FM mögül

Bár jogi értelemben az OTP közvetve tulajdonosa lett a Neo FM-nek, érdemi összefüggés nincs a két cég között.

Semleges hír az OTP szempontjából, hogy a bank 14,65 százalékos befolyást szerzett az Econetben, ugyanis itt csak jogi értelemben beszélhetünk tulajdonszerzésről – tudta meg az FN.hu Kuti Ákostól, a Cashline elemzőjétől. Az OTP itt valójában csak finanszírozó, nem akarják bevásárolni magukat az econet.hu-ba. Az igazi vevők személye egyelőre nem ismert – magyarázta a szakember.

Nincs érdemi összefüggés az OTP és az econet.hu között – mondta lapunknak Gyurcsik Attila, a Concorde Rt. elemzője is, aki megerősítette: az OTP befektetési szolgáltatóként valamely ügyfele, vagy ügyfelei számára vásárolta meg a részvényeket.

Az ügyfelek személyét a befektetési szolgáltató nem fedheti fel, a vevők személyét az econet.hu fogja bejelenteni majd, feltéve, ha a tulajdonszerzés eléri azt az arányt, hogy azt nyilvánosságra kell hozni. Ez nem biztos, hiszen több tulajdonosról is szó lehet. Azt sem lehet kizárni, hogy az Econet ezt a bejelentést már meg is tette, pusztán az OTP bejelentése érkezett nagy késéssel – tette hozzá a szakember.
(Az ügyletre július 20-án került sor, mint azt az econet.hu közleménye hangsúlyozza.)

Az FN.hu az econet.hu-t a szerdai közleményével kapcsolatban megkereste, hírt adunk arról, ha sikerült további, az értelmezést megkönnyítő információkat kapni a cégtől.

A portfolio.hu csütörtöki cikke arra hívja föl a figyelmet: júliusban a Balázs Csaba érdekeltségébe tartozó Canongate 725 darab (7 250 000 darab econet-törzsrészvénynek megfelelő) 2009. decemberi lejáratú határidős vételi kontraktust nyitott az OTP, mint befektetési szolgáltató igénybevételével.

Frissítés: az econet.hu közölte az FN.hu-val, hogy valóban a lap által említett júliusi határidős tranzakcióról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik