Üzleti tippek

Visszafizetett 700 millió eurót az OTP

Az OTP 700 millió euró hitelt visszafizetett az OTP és a magyar állam között március 26-án kötött szerződés szerint felvett 1,4 milliárd euróból - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A közleményben a pénzintézet kiemelte: a hitel célja az volt, hogy a globális pénzügyi válság mélypontján többletforráshoz juttassák a magyar vállalkozásokat.

A megállapodásnak megfelelően az eltelt időszakban az OTP Bank több mint 5 ezer magyar vállalkozást keresett meg hitelfelvételre vonatkozó ajánlattal, és szeptember 30-ig mintegy 123 milliárd forint hitelt folyósított mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatoknak, ezáltal 15 százalékkal nőtt a számukra folyósított hitelek árfolyammal korrigált állománya.

A bank hangsúlyozta, hogy az állami hitel felhasználásával nyújtott vállalkozói kölcsön hiteldíja és futamideje csak a vállalkozói kör egy részének igényét tudja kielégíteni, emiatt az igények egy szélesebb körének kielégítését a pénzintézet saját, jelenleg 5 milliárd eurót meghaladó likviditási tartalékaiból biztosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik