Üzleti tippek

Esett a Magyar Telekom bevétele

Több mint 15 százalékkal kisebb a Magyar Telekom eredménye az első háromnegyed évben, mint egy éve.

A Magyar Telekom Nyrt. 67,435 milliárd forint nettó eredményt ért el az első háromnegyed évben, ami 16,1 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 80,381 milliárd forintnál – hozta nyilvánosságra a társaság csütörtökön.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elveknek megfelelően készített gyorsjelentés szerint a vállalatnak 480,6 milliárd forint bevétele volt szeptember végéig, 4,4 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor.

Az elemzők a harmadik negyedévre 23,4 milliárd forint profitot vártak. A vállalat kis negatív különbséggel teljesítette is ezt, az első félévben 44,672 milliárd forint nettó eredményt ért el.

A közlemény idézi Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgatót, aki közölte: a vállalat az idei évre fenntartja a 2 százalék körüli bevételcsökkenésről szóló tervét a lakossági és a vállalati költések nagymértékű visszafogása miatt. A működéshez kapcsolódó kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) legfeljebb 5 százalékkal csökken, a beruházások pedig szinten maradnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik