Üzleti tippek

Kilőtt a Ryanair

Jelentősen nőtt az ír Ryanair nyeresége az idei év első felében, elsősorban az alacsony üzemanyag-áraknak és a költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhetően. A harmadik és a negyedik negyedév azonban már veszteségeket hozhat a jegyek árának csökkenése miatt.

Európa vezető diszkont légitársasága 387 millió fontsterling nyereségre tett szert január-június között, ez 80 százalékkal több az egy évvel korábbi 215 milliónál. A bevételek 2 százalékkal 1,8 milliárd fontra csökkentek, miután a jegyárak átlagosan 17 százalékos csökkenését – 39 euróra – jórészt ellensúlyozta az utasforgalom 15 százalékos bővülése, 36 millióra.

A társaság vezérigazgatója, Michael O’Leary utalt arra, hogy a harmadik és a negyedik negyedévben a 20 százalékot is elérheti a jegyárak csökkenése. Ennek ellenére az év egészét tekintve profitot fog termelni a vállalkozás, miközben nagyon sok versenytárs veszteséges,vagy éppenséggel a túlélésért küzd.

A költségek további csökkentése jegyében O’Leary azt fontolgatja, hogy a jövőben megszüntetik a jegyértékesítési pultokat, és az utasok automatáknál vehetik majd meg a jegyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik