Üzleti tippek

Az ORTT elnöke nem írja alá a szerződéseket

Nem írja alá a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatának győzteseivel kötendő műsorszolgáltatási szerződést a médiahatóság elnöke; Majtényi László erről a Magyar Rádió 180 perc című reggeli műsorában beszélt pénteken.

A szerződéskötést éppúgy nem obstruálja, mint a döntéshozatalt, mert azt gondolja, “mindenki egye meg, amit főzött”; “más kérdés, hogy én nem fogom azt a szerződést aláírni, de a testület bármelyik tagja aláírhatja” az ORTT nevében, a megállapodás érvényességéhez egy szignó elegendő.

“Természetesen elmegyek, és az igazat fogom mondani, ami törvényi kötelességem” – mondta arra a kérdésre, hogy mit tesz, ha valamelyik pályázó perbe hívja a két nappal ezelőtti döntés miatt az ORTT-t, és tanúként idézik meg. “Teljesen fel vagyok szabadulva” – mondta a lelki állapotára vonatkozó újságírói kérdésre. Közlése szerint egyáltalán nem bánta meg, hogy elvállalta a posztot, de ha tudja, hogy a tisztség mivel jár, valószínűleg nem így tesz.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg. A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő – november 18-áig a Danubius Rádió által használt – jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik