Üzleti tippek

Forródrót a fenyegetett orosz újságíróknak

Forródrótot kaptak az életüket veszélyben érző újságírók Oroszországban. Az orosz újságírók régóta panaszkodnak amiatt, hogy úgy érzik, védtelenül végzik munkájukat, fegyvert is kértek önvédelmi céllal, de ezt visszautasították.

Forródrótot létesítettek Oroszországban azoknak az újságíróknak, akik fenyegetve érzik magukat fizikai létükben – közölte hétfőn honlapján az orosz távközlési minisztérium. A szerkesztőségek és egyes újságírók ezen a vonalon keresztül jelenthetik a médiát felügyelő szervnek, ha például konkrét fenyegetés éri őket – derül ki az MTI beszámolójából.

Az intézkedés célja, hogy véget vessenek a médiára nehezedő nyomásnak, és hogy megbüntessék azokat, akik vétenek a sajtó ellen. Az orosz újságírók régóta panaszkodnak amiatt, hogy úgy érzik, védtelenül végzik munkájukat. Számos újságíró gyilkosság áldozata lett. Azután, hogy 2006-ban Moszkvában meggyilkolták Anna Politkovszkaját, a Novaja Gazeta című lap munkatársát, a Kreml és a csecsen háború szókimondó bírálóját, a szerkesztőségek kérték: lássák el fegyverrel az újságírókat. A hatóságok ezt azonban elutasították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik